Porce kapra obalené v mouce, vejcích a ochucené strouhance, usmažené dozlatova.
Ingredience:
1200 g | kapra |
šťáva z 1 citronu | |
olej na smažení | |
dílky citronu na ozdobu | |
sůl | |
Na obalení: | |
10 lžic | strouhanky |
6 lžic | hladké mouky |
4 lžíce | strouhaného parmazánu |
1 lžíce | nasekané petrželky |
2 ks | vajec |
Postup:
1. Kapra dobře očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na podkovy, které poklademe citronovou šťávou a necháme v chladu 30 minut odležet
2. V hlubokém talíři smícháme strouhanku s na jemno nastrouhaným parmazánem a na drobno nasekanou petrželkou, v druhém talíři rozšleháme vejce a do třetího talíře nasypeme hladkou mouku
3. Porce kapra po obou stranách osolíme, obalíme v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích a nakonec v ochucené strouhance
4. V pánvi na rozehřátém oleji kapra osmažíme po obou stranách dozlatova, na papírovém ubrousku necháme okapat od oleje, ozdobíme dílky citronu a podáváme s bramborovým salátem.