REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr smažený ve vinném těstíčku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra pokapané citrónem, osolené, obalené ve vinném těstíčku, usmažené dozlatova.


Ingredience:
4 ksporce očištěného kapra
šťáva z 1/2 ks citrónu
sůl
Na těstíčko:
100 mlpřírodného bílého vína
90 ghladké mouky
1,5 ksvejce
1 lžíceoleje

Postup:

1. Očištěné a osušené porce kapra osolíme a zakápneme citrónovou šťávou, necháme chvíli odležet
2. Připravíme si těstíčko; mouku, víno, olej a vejce rozšleháme tak, aby nám vzniklo středně husté těstíčko
3. Porce kapra v těstíčku namočíme a ihned vložíme do fritovacího hrnce s olejem rozpáleným na 175 °C, smažíme asi 6 minut.

Doporučení:

Takto připravené porce kapra podáváme s bramborovou kaší a kompotem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy