REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapří prsty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované kousky z kapra, obalené v mouce smíchané s paprikou a škrobem, usmažené dozlatova.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
1 kgvykostěných filetů z kapra
1-2 lžičkymleté sladké papriky
šťáva z 1 ks citrónu
hladká mouka
trochu škrobové moučky
olej
pepř, sůl
Na marinádu:
200 mlvody
4 lžícesójové omáčky
1-2 lžičkykoření na ryby
1/2 lžičkychilli koření
1/4 lžičkymletého pepře
1/4 lžičkysoli
5 ksstroužků česneku

Postup:

1. Nejprve si připravíme marinádu; ve 200 ml pitné vody rozmícháme koření na ryby, rozdrcený česnek, sůl, pepř, sójovou omáčku a chilli koření, necháme chvíli odležet
2. Vykostěné kapří filety v celku zakápneme citrónovou šťávou a nechte tak 5 minut odležet, pak z masa nakrájíme proužky široké asi 1,5 cm
3. Připravené rybí hranolky naložíme do marinády a necháme v ní 1-2 hodiny marinovat, pak je vytáhneme a necháme důkladně okapat
4. Marinované rybí maso obalíme v mouce smíchané s paprikou a trochou škrobové moučky, hranolky usmažíme, v dobře rozpáleném oleji ve fritéze nebo na pánvi, dozlatova.

Doporučení:

Jako přílohu podáváme různě upravené brambory, nebo je servírujeme jen tak, k pivu nebo vínu.Do marinády můžeme ještě nastrouhat trochu čerstvého křenu a přidat podrcený kmín.

Poznámka:

Zajímavá možnost, jak jednoduše kapří hranolky obalit: mouku s paprikou a škrobovou moučkou dáme do pevnějšího igelitového sáčku, vložíme maso, sáček uzavřeme, nafoukneme a vše protřepeme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy