Osmažené porce kapra obalené ve strouhance smíchané s nastrouhaným sýrem.
Ingredience:
Rozpis na 4 porce: | |
4 ks | porce kapra |
2 ks | vejce |
60 g | strouhaného sýra |
60 g | strouhanky |
hladká mouka | |
ztužený tuk na smažení | |
máslo | |
citrón | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Nízké porce kapra osolíme, obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a ve strouhance promíchané se sýrem
2. Masa vkládáme do rozpáleného tuku a zvolna smažíme
3. Osmažené kousky kapra necháme okapat na papírovém ubrousku a potom je pokapeme horkým máslem
4. Při servírování zdobíme petrželkou a dílky citrónu.
Jako příloha jsou vhodné vařené brambory a zeleninový salát nebo bramborový salát.