REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr po francouzsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Naložené porce kapra, obalené v hladké mouce, usmažené dozlatova.


Ingredience:
1 kgkapra
2 kscibule
2 ksbobkové listy
1 lžičkatymiánu
citronová šťáva
hladká mouka
pepř
sůl
olej na smažení

Postup:

1. Kapra naporcujeme, osolíme, opepříme a posypeme nadrobno nakrájenou cibulí, rozemnutým tymiánem a bobkovým listem, pokapeme citronovou šťávou necháme v lednici uležet alespoň 2 hodiny, nejlépe však přes celou noc
2. Porce rybího masa vyjmeme osušíme a obalíme v hladké mouce
3. Rybu osmažíme na oleji dozlatova, podáváme například s vařeným bramborem.

Poznámka:

Autor receptu: Dalibor Marounek

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy