REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ježdíci smažení

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Omytí a vykuchaní ježdíci zbavení šupin, obalení v těstíčku z mouky, vajec a soli, pak ve strouhance, usmažení v rozpáleném oleji dozlatova.


Ingredience:
sůl
tuk nebo olej na smažení
2 ksvajec
3 lžícemouky
800 gježdíků

Postup:

1. Omyté a vykuchané ježdíky zbavíme šupin
2. Tělíčka ryb obalíme v těstíčku připraveném z mouky, vajec a špetky soli, pak je obalíme i ve strouhance
3. Smažíme v rozpáleném tuku dozlatova
4. Podáváme teplé, nejlépe s pečivem.

Doporučení:

Podobně lze upravit i malé okouny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy