REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílé ryby grilované

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Okořeněné a citronovou šťávou pokapané porce bílých ryb (plotice, perlín, podoustev …), posypané bylinkami a přelité olivovým olejem, marinované, grilované na venkovním grilu.


Ingredience:
800 gbílých ryb (plotice, perlín, podoustev ...)
100 golivového oleje
směs čerstvých bylinek (majoránka, petrželka, libeček ...)
tlučený kmín
čerstvě namletý pepř
citrón
sůl

Postup:

1. Osolené porce (půlky) ryb okořeníme tlučeným kmínem a pepřem, posypeme bylinkami a zakápneme citrónovou šťávou
2. Maso urovnáme do větší misky a zalijeme olivovým olejem, necháme asi 5 hodin v chladu marinovat
3. Za občasného potírání marinádou bílé ryby grilujeme, po obou stranách, doměkka
4. Na talíři upečené rybí maso přelijeme zbylou marinádou a ozdobíme plátky citrónu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy