REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát na roštu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ve víně s citronovou šťávou odleželé porce candáta, prošpikované půlkolečky citronu, na grilu opečené.


Ingredience:
600 gcandáta
4 lžícebílého vína
2 lžíceoleje
4 kskoleček citronu
citronová šťáva
sůl

Postup:

1. Očištěné porce candáta omyjeme, dobře osušíme, ve hřbetních částech proti sobě lehce nařízneme a do řezu vložíme půl kolečka citronu, pak porce osolíme
2. Do bílého vína kápneme citronovou šťávu, porce ve víně namočíme a necháme asi 30 minut odležet v chladu, přičemž vždy asi po 5 minutách porce obrátíme
3. Až teprve před grilováním potřeme porce candáta olejem a grilujeme z jedné strany asi 5 minut, poté obrátíme a grilujeme dalších 5 minut
4. Hotové porce klademe na nahřáté talíře a podáváme s opečenými bramborami a tatarskou omáčkou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy