Grilovaní pstruzi naplnění plátky citrónů, sypaní citrónovou kůrou.
Ingredience:
2 ks | vykuchaní pstruzi v celku |
2 ks | citróny, nakrájené na plátky |
1 svazek | petrželky |
kůra z 1 ks citrónu | |
olivový olej | |
čerstvě namletá černý pepř | |
mořská hrubozrnná sůl | |
máslo |
Postup:
1. Pstruhy dobře omyjeme, necháme je oschnout, do každé ryby uděláme z každé strany zhruba šest zářezů, pořádně je potřeme olivovým olejem, osolíme a okořeníme čerstvě namletým pepřem
2. Do každého ze zářezů napěchujeme nasekanou petrželku
3. Břišní dutinu vyložíme kolečky citrónů
4. Ryby grilujeme na dobře vyhřátém grilu 6-10 minut z každé strany, ke konci je posypeme citrónovou kůrou a poklademe plátky másla.