REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Citronový pstruh II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Filety ze pstruhů potřené směsí ze strouhanky, piniových semínek, másla, petrželky, citronové šťávy a kůry, pokapané olejem, grilované na roštu grilu.


Ingredience:
4 kspstruží filety
1 ksmenšího svazku petrželky
50 gstrouhanky
25 gopražených piniových semínek
1 lžíceolivového oleje
1 lžícemásla
šťáva a kůra z 1 citronu
skrojky citronu k podávání
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěné filety omyjeme, osušíme, položíme na plech kůží dolů, osolíme a opepříme
2. Do misky dáme strouhanku, máslo, na jemno nasekanou petrželku, citronovou šťávu i kůru, polovinu na hrubo nasekaných piniových semínek a vše dobře promícháme
3. Připravenou směsí pokryjeme rybu, zakapeme olivovým olejem a dáme na 5 minut pod rozpálený gril (v troubě to trvá 10-15 minut), aby filety vločkovaly
4. Potom posypeme zbylými piniovými semínky a podáváme s vařenými novými bramborami a skrojky citronu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy