Filety ze pstruhů potřené směsí ze strouhanky, piniových semínek, másla, petrželky, citronové šťávy a kůry, pokapané olejem, grilované na roštu grilu.
Ingredience:
4 ks | pstruží filety |
1 ks | menšího svazku petrželky |
50 g | strouhanky |
25 g | opražených piniových semínek |
1 lžíce | olivového oleje |
1 lžíce | másla |
šťáva a kůra z 1 citronu | |
skrojky citronu k podávání | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěné filety omyjeme, osušíme, položíme na plech kůží dolů, osolíme a opepříme
2. Do misky dáme strouhanku, máslo, na jemno nasekanou petrželku, citronovou šťávu i kůru, polovinu na hrubo nasekaných piniových semínek a vše dobře promícháme
3. Připravenou směsí pokryjeme rybu, zakapeme olivovým olejem a dáme na 5 minut pod rozpálený gril (v troubě to trvá 10-15 minut), aby filety vločkovaly
4. Potom posypeme zbylými piniovými semínky a podáváme s vařenými novými bramborami a skrojky citronu.