REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Amur na grilu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podkovy z amura marinované v pikantní marinádě, ugrilované na rožni.


Ingredience:
1 ksčerstvého amura
máslo
sůl
Na marinádu
1,5 dclčerveného vína
5 clfernetu
2 lžícerostlinného oleje
1 lžícečerstvě nasekaného libečku
1 lžícecitronové šťávy
bílý pepř
sůl

Postup:

1. Očištěného a na podkůvky nakrájeného amura mírně osolíme, pak ho vložíme do marinády
2. Před tím, než začneme kousky amura grilovat, necháme je důkladně okapat od marinády
3. Amura grilujeme pozvolna, na dobře rozpáleném grilu, až budě pěkně opečený z obou stran, v průběhu grilování porce ryby průběžně potíráme zbylou marinádou doplněnou o rozpuštěné máslo.

Příprava marinády:
Všechny ingerdience na marinádu smícháme, chvíli povaříme a pak ji necháme vychladnout. Po skončení marinování rybích podkov do marinády ještě zamícháme rozpuštěné máslo. Touto marinádou pak maso potíráme na grilu.

Doporučení:

Pokud získáte čerstvě ulovenou rybu, po vykuchání ji nechte dva dny v lednici proležet.

Poznámka:

Více o amurovi bílém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Amur bílý.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy