Podkovy z amura marinované v pikantní marinádě, ugrilované na rožni.
Ingredience:
1 ks | čerstvého amura |
máslo | |
sůl | |
Na marinádu | |
1,5 dcl | červeného vína |
5 cl | fernetu |
2 lžíce | rostlinného oleje |
1 lžíce | čerstvě nasekaného libečku |
1 lžíce | citronové šťávy |
bílý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Očištěného a na podkůvky nakrájeného amura mírně osolíme, pak ho vložíme do marinády
2. Před tím, než začneme kousky amura grilovat, necháme je důkladně okapat od marinády
3. Amura grilujeme pozvolna, na dobře rozpáleném grilu, až budě pěkně opečený z obou stran, v průběhu grilování porce ryby průběžně potíráme zbylou marinádou doplněnou o rozpuštěné máslo.
Příprava marinády:
Všechny ingerdience na marinádu smícháme, chvíli povaříme a pak ji necháme vychladnout. Po skončení marinování rybích podkov do marinády ještě zamícháme rozpuštěné máslo. Touto marinádou pak maso potíráme na grilu.
Pokud získáte čerstvě ulovenou rybu, po vykuchání ji nechte dva dny v lednici proležet.
Poznámka:Více o amurovi bílém najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Amur bílý.