REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vařené

Bílá ryba připravená v alobalovém sáčku

V sáčku vyrobeného z alobalu připravené kostky z rybích filet ochucené solí, pepřem a případně okurkovým nálevem, uvařené na venkovním ohni.

Bolen se zeleninou

V páře uvařené porce bolena, servírované obložené orestovanou zeleninou.

Candát na zelenině

Zdravotní pokrm z candáta obloženého zeleninou.

Candát s jemnou petrželovou omáčkou

Porce uvařené ryby servírované s omáčkou z ušlehaných žloutků a dalších ingrediencí.

Fašírovaná roláda ze štiky

Pomleté maso štiky spolu s cibulí, promíchané se žemlí, dochucené kořením, směs povařená ve vývaru, zamotaná do hadrového ubrousku, servírovaná nakrájená na plátky.

Kapr flamendr

Ochucené kapří filety vařené s vínem a zeleninou doměkka.

Kapr na černo

Uvařené porce ryb v kořeněném nálevu, podlité omáčkou připravenou z orestované kořenové zeleniny, švestkových povidel, karamelu, nasekaných mandlí …

Kapr po polsku

Jedna z variant úpravy kapra.

Kapr po židovsku

Vařený kapr s kořenovou zeleninou v rosolu.

Kapr s koprovou omáčkou

Pokrm z ryb s klasickou omáčkou.

Kapr vařený

Základní recept na vařeného kapra.

Kapr vařený II.

Porce kapra uvařené v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou a kořením.

Kapr vařený na pivu

Vařený kapr s omáčkou z piva a rybího vývaru.

Kapr vařený v sáčku v bylinkách

Porce kapra pokapané citronovou šťávou, odležené, dochucené solí a bylinkami, uvařené zabalené v mikrotenovém sáčku ve vodě.

Knedlíčky z tresky

Podáváme na kulaté míse s křenovou omáčkou a bramborami nebo s těstovinami a rajčatovou omáčkou.

Lín na modro

Jednoduchá tradiční staročeská úprava ryb a to povařením v kořeněném nálevu. Takto lze připravit také kapra, úhoře ale i další druhy sladkovodních ryb.

Lín s křenem

Uvařený lín, posypaný nastrouhaným křenem a nadrobno nasekanými vejci, politý rozehřátým máslem.

Losos s potočnicovou omáčkou

Porce lososa uvařené v páře, servírované přelité omáčkou z potočnice, šalotky, smetany a dalších ingrediencí.

Losos ve smetanové omáčce

Pikantní směs s kousky lososa podávaná s těstovinami. Jde o podušenou zeleninu spolu s houbami, ke konci zjemněnou smetanou a doplněnou o kousky masa z lososa.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy