REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr po polsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jedna z variant úpravy kapra.


Ingredience:
4 ksporcí kapra (200 gramů)
5 kszrnek celého pepře
5 kszrnek nového koření
1 kspetržele
1 ksmenší cibule
1 ksmrkve
1 ksbobkového listu
0,5 ksceleru
2 lžícecitrónové šťávy
5 lžicstrouhaného perníku
2 lžičkycukru
5 dlvody na zalití
2 dlčerného piva
40 goloupaných mandlí
40 grozinek
sůl

Postup:

1. Očištěnou a na dílky nakrájenou cibuli, mrkev, petržel a celer vložíme do vařící vody
2. Přidáme opláchnuté porce kapra, osolíme a zvolna asi 15 minut vaříme
3. Potom kapra děrovanou naběračkou opatrně přendáme do jiné nádoby a posypeme opranými hrozinkami a spařenými, oloupanými a na nudličky nakrájenými mandlemi
4. Do vývaru přidáme citrónovou šťávu, pivo, strouhaný perník a omáčku provaříme
5. Přecedíme ji do nádoby s porcemi kapra, podle chuti osladíme a ještě chvíli prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme např. s vařenými brambory nebo s houskovým knedlíkem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy