REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr vařený II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra uvařené v mírně osolené vodě spolu s kořenovou zeleninou a kořením.


Ingredience:
4 ksporce kapra
1 ksmenší cibule
80 gmásla
60 gkořenové zeleniny (méně mrkve a patržele, více celeru)
1 lžíceocta
několik kuliček černého pepře
několik kuliček nového koření
petrželka
voda
kousek bobkového listu
sůl

Postup:

1. Do širokého hrnce vlijeme tolik vody, aby jednotlivé porce ryb byly potopeny
2. Přidáme ocet, koření, plátky pokrájené kořenové zeleniny a sůl
3. Vaříme 10 minut
4. Do vroucí várky vložíme rybí porce a jakmile se voda začne opět vařit, zmírníme příkon energie a vaříme při pomalém varu 12-15 minut
5. Děrovanou lopatkou vybereme rybu na talíře, maličko podlijeme horkým procezeným vývarem, přelijeme horkým, rozpuštěným máslem a zdobíme petrželkou.

Doporučení:

Vařeného kapra podáváme s teplou holandskou omáčkou, se strouhaným křenem, s jablkovým křenem nebo s některou pikantní majonézovou omáčkou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy