REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr vařený v sáčku v bylinkách

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce kapra pokapané citronovou šťávou, odležené, dochucené solí a bylinkami, uvařené zabalené v mikrotenovém sáčku ve vodě.


Ingredience:
2 ksporce kapra
1 kscitrónu
1-2 hrstibylinek (petrželka, pažitka, libeček ...)
máslo
sůl
voda
mikrotenový sáček

Postup:

1. Očištěné porce kapra pokapeme citronovou šťávou a necháme 30 minut odležet
2. Maso ze všech stran osolíme, potřeme hojně nadrobno nasekanými a promíchanými zelenými natěmi bylinek, vše vložíme do sáčku a zajistíme gumičkou
3. Připravený sáček s rybou vložíme do vařící vody a vaříme na mírném zdroji tepla 25 minut
4. Uvařené porce ryby vyjmeme, doplníme čerstvým máslem a podáváme například s vařenými brambory a hlávkovým salátem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy