Podáváme na kulaté míse s křenovou omáčkou a bramborami nebo s těstovinami a rajčatovou omáčkou.
Ingredience:
800 g | kuchané tresky bez hlavy |
200 g | kořenové zeleniny |
(celer, mrkev, petržel) | |
40 g | cibule |
40 g | másla |
2 ks | žemle |
1 ks | vejce |
1 lžička | bramborové moučky |
bobkový list | |
mléko na namočení | |
mletý pepř | |
sůl |
Postup:
1. Žemli namočíme do mléka a vymačkáme
2. Nakrájenou cibuli zpěníme na tuku
3. Rybu očistíme, stáhneme kůži a odřízneme maso
4. Žemli, rybu a cibuli semeleme a do hmoty dáme vejce, mouku, sůl, pepř a utvoříme knedlíčky (2 na l porci)
5. Uvaříme vývar ze zeleniny, procedíme jej, osolíme a do horkého zaváříme knedlíčky
6. Vaříme je asi 20 minut, pak je vyjmeme cedníkem.
– Podáváme na kulaté míse s křenovou omáčkou a bramborami nebo s těstovinami a rajčatovou omáčkou.
Poznámka:– Rajčatová omáčka viz: omáčky Rajčatová omáčka – Křenová omáčka viz: omáčky Křenová omáčka .