Uvařený lín, posypaný nastrouhaným křenem a nadrobno nasekanými vejci, politý rozehřátým máslem.
Ingredience:
800 g | línů |
80 g | másla |
60 g | cibule |
60 g | křenu |
3 ks | vajec |
bobkový list | |
nové koření | |
pepř celý | |
tymián | |
petrželka | |
sůl |
Postup:
1. Líny očistíme, vykucháme, odřízneme ocasy a dobře omyjeme studenou vodou
2. Do kastrolu dáme na kolečka nakrájenou cibuli, přidáme podle chuti koření, zalijeme trochou vody a 15 až 20 minut vaříme
3. Potom do kastrolu vložíme líny, které jsme dobře osolili, a vaříme na mírném plameni asi 10 min
4. Uvařené ryby opatrně vyjmeme, dáme na vyhřátou mísu, posypeme nastrouhaným křenem a nadrobno nasekanými vejci
5. Nakonec vše polijeme rozehřátým máslem a posypeme petrželkou.
Jako přílohu podáváme vařené brambory.
Poznámka:Více o línovy najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Lín obecný.