REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Candát s jemnou petrželovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Porce uvařené ryby servírované s omáčkou z ušlehaných žloutků a dalších ingrediencí.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
4 ksporce candáta
1/2 svazkupetrželky
2 lžíceoleje
voda
sůl
Na omáčku:
4 ksvaječné žloutky
1 lžícemásla
citrónová šťáva
sůl

Postup:

1. Očištěné porce candáta vložíme do vařící, mírně osolené vody, přidáme nasekanou petrželku a zakápneme olejem, rybí maso uvaříme doměkka
2. V menším hrnci, na mírném ohni, ušleháme do zhoustnutí čtyři žloutky promíchané s máslem a citrónovou šťávou
3. Vyšlehanou omáčku zředíme vývarem z candáta a podle chuti ji dosolíme
4. Jednotlivé porce servírujeme přelité omáčkou.

Doporučení:

Tento pokrm podáváme s krajíčky bílé veky.

Poznámka:

Tento recept můžete využít i při úpravě jiných druhů ryb. Kapra, amura, parmy, lína …Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy