Zdravotní pokrm z candáta obloženého zeleninou.
Ingredience:
1000 g | candáta |
10 ks | malých mrkví |
10 ks | kuliček pepře |
8 ks | kuliček nového koření |
4 ks | petržele |
1 ks | celeru |
sůl | |
tatarská omáčka | |
voda |
Postup:
1. Ryby vykucháme a rozdělíme na porce
2. Zeleninu očistíme a nadrobno nakrájíme
3. Vaříme ji v přiměřeném množství slané vody a to i s kořením asi 10 minut
4. Zeleninový vývar scedíme, zeleninu uložíme v teple a ve stejné vodě uvaříme naporcovaného candáta (na mírném plameni cca 10 minut, pokud rybu budete vařit moc zprudka, začne se vám rozpadat!)
5. Uvařené porce naklademe na talíř, obložíme zeleninou a polijeme tatarskou omáčkou.
Jako přílohu podáváme nejlépe opečené brambory.
Poznámka:Více o candátu obecném najdete v našem atlasu sladkovodních ryb: Candát obecný.