REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr flamendr

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ochucené kapří filety vařené s vínem a zeleninou doměkka.


Ingredience:
800 gkapřích filetů
400 mlvody
200 mlbílého vína
1 lžícecelého pepře
3 kscibule
2 ksbobkových listů
1 ksmrkve
1 ksstonku řapíkatého celeru
1 kscitronu
bylinky na ozdobení
sůl

Postup:

1. Cibule, mrkve a stonek řapíkatého celeru důkladně očistíme, opláchneme pod tekoucí studenou vodou a nakrájíme na malé kousky
2. V kastrolku svaříme vodu společně s bílým vínem, do vroucí tekutiny vsypeme nakrájenou zeleninu s kuličkami černého pepře, přidáme bobkové listy a osolíme
3. Kapří filety očistíme, omyjeme, osušíme, osolíme, zakapeme čerstvou citronovou šťávou z půlky citronu a vložíme do připravené vinné várky se zeleninou a vaříme na mírném ohni přibližně 15-20 minut (dáváme pozor, aby se ryba nerozvařila)
4. Hotovou rybu opatrně vyndáme, necháme okapat, pak jednotlivé porce rozdělíme na talíře, přidáme scezenou zeleninu a podáváme s opečenými nebo vařenými bramborami.

Doporučení:

Na ozdobení použijeme zbylou, na plátky nakrájenou půlku citronu a na drobno nasekanou pažitku nebo zelenou část jarní cibulky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy