REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr s koprovou omáčkou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pokrm z ryb s klasickou omáčkou.


Ingredience:
1,25 kgkapra
10 kskuliček celého pepře
4 kshřebíčku
2 ksmrkve
1 kspórku
1 ksceleru
1 kscibule
trochu majoránky
trochu tymiánu
sůl
Koprová omáčka I.:
0,25 lnavinulé smetany
30 gmásla
20 ghladké mouky
2 ksžloutků
1 ksmenší cibule
hrstka čerstvého kopru (nebo sterilovaný)
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Nakrájenou zeleninu a ostatní přísady dáme vařit v dostatečném množství osolené vody
2. Když se voda začne vařit, vložíme do ní kapra zbaveného šupin, očištěného a naporcovaného
3. Vaříme zprudka, až ryba změkne, nesmíme však rybu převařit!
4. Změklého kapra vyjmeme z vývaru, necháme okapat, položíme na ohřátou mísu
5. Připravíme koprovou omáčku; z másla a mouky si připravíme hnědou jíšku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, nasekaný kopr, přilijeme smetanu, opepříme a osolíme
6. Vaříme za stálého míchání asi 5 minut
7. Před podáváním rozkvedláme v několika lžících omáčky žloutky a vlijeme je do omáčky
8. Ohříváme ještě chvíli – ale omáčku už nevaříme
9. Přidáme kousky kapra a jemně je prohřejeme.

Doporučení:

Podáváme např. s bramborem nebo houskovým knedlíkem. V naší databázi máme další recept na omáčku s koprem: Koprovou omáčku II. .

Poznámka:

– Příprava jíšky viz: Jíška .

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy