REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kapr po židovsku

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vařený kapr s kořenovou zeleninou v rosolu.


Ingredience:
1 kgkapra
100 gcibule
100 gceleru
80 gpetržele
80 gmrkve
20 gcukru
10 gželatiny
bobkový list
nové koření
mletý pepř
sůl

Postup:

1. Kapra očistíme a vykucháme
2. Rybu vcelku nakrájíme na porce asi 2 cm široké, páteř přeřízneme nožem
3. Zeleninu očistíme, opereme, nakrájíme na kolečka a vložíme do hrnce
4. Na zeleninu položíme kousky ryby, osolíme, osladíme a vložíme tlučené koření, vložíme hlavu rozkrojenou na plocho, vše zalijeme vodou tak, aby ryba byla potopena
5. Nádobu přiklopíme a rybu vaříme zvolna asi l hodinu, doléváme vodou
6. Když je zelenina měkká, dolijeme trochu vývaru a rozpustíme v něm namočenou želatinu a za stálého míchání zahříváme
7. Touto tekutinou zalijeme pokrm, odstavíme a necháme vychladnout v nádobě, v níž se ryba vařila
8. Rybu po židovsku podáváme v nádobě, v níž se vařila a podáváme rovnou se zeleninou.

Doporučení:

– K rybě servírujeme ocet, křen, tatarskou omáčku nebo majonézu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy