REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilovaný platýs s bylinkovým sýrem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Předvařené filety z platýse potřené sýrem, ugrilované v troubě pod grilem dozlatova.


Ingredience:
4 ksfilety z platýse
4 ksrajčat
2 kscuket
1 ksstroužku česneku
1 ksbobkového listu
1 kscibule
4 lžícečerstvého sýra
2 lžícecitro­nové šťávy
500 mlzeleninového vývaru
20 gstrouhaného parmazánu
drce­né nové koření
snítky tymiánu
voda
sůl

Postup:

1. Zeleninový vývar s bobko­vým listem uvedeme do varu
2. Filety z platýse omyjeme ve studené vodě a ve vývaru povaříme na velmi mírném ohni 5 minut
3. Maso vyjmeme a vložíme do zapékací formy
4. Česnek oloupeme a prolisujeme, tymián omy­jeme, osušíme a otrháme lístky, obojí promí­cháme s čerstvým sýrem
5. Gril v troubě předehřejeme
6. Filety z platýse potřeme bylinkovým čerstvým sýrem a posy­peme parmazánem, grilujeme asi 10 min
7. Cukety a rajčata omyjeme, očistíme a na­krájíme na plátky, cibuli oloupeme a pokrájí­me na kolečka, vše podusíme na oleji 6-8 min, nakonec zeleninu osolíme, ochutíme citrónovou šťávou a novým kořením
8. Jednotlivé porce na talířích obložíme připravenou zeleninou, zdobíme snítky tymiánu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy