REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pikantní kvašáky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Roky vyzkoušený recept na dobře ochucené kvašené okurky.


Ingredience:
1,8-2 kgvětších nakládaček (okurek na zavaření)
2 ksstroužky česneku
2 ksbobkové listy
několik kuliček černého pepře
zavařovací sklenice o objemu 3 l
několik kuliček nového koření
menší kousek křenu
několik vinných listů
několik listů z višní
Na nálev:
2 lvody
60 gsoli
6 kskuliček nového koření
6 kskuliček pepře
2 ksbobkových listů
1 kschilli papričky

Postup:

1. Do hrnce nalijeme vodu, do které hodíme sůl, 2 ks bobkové listy, 6 ks nového koření, 6 ks kuliček pepře
2. Necháme projít varem, ale déle nevaříme
3. Do třílitrové sklenice skládáme vidličkou propíchané okurky a prokládáme je listy višní, vína, na kolečka nakrájeným křenem, přihodíme kuličky celého pepře, kuličky nového koření, bobkový list, dva stroužky česneku překrojené na polovinu a chilli papričku zbavenou jadřince
4. Láhev zalijeme teplým (ne vařícím!) nálevem
5. Skleněnou nádobu zaděláme igelitem a zafixujeme gumičkou
6. Necháme 8-9 dní v teple kvasit.

Doporučení:

Jakmile mají kvašáky správnou chuť, zastavíme proces kvašení tak, že je uskladníme v chladnu a temnu.

Poznámka:

Okurky musí býti potopené v nálevu, jinak se vám rozloží (rozblebtnou) a nebudou k jídlu!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy