REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Naložené zelí

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Na jemno nakrájené nebo nakrouhané zelí, dochucené cibulí, kmínem a solí, kvašené.


Ingredience:
5 kgzelí
70 gsoli
2 ksvelké cibule
1 lžícekmínu

Postup:

1. Očištěné zelí nakrájené na čtvrtky zbavíme tvrdých košťálů, pak hlávky nakrouháme nebo nakrájíme na jemno
2. Cibuli oloupeme a také nakrájíme, zamícháme ji do zelí spolu s kmínem s solí, ochucené zelí napěchujeme do kameninové nebo skleněné nádoby (můžeme použít také sklenice o objemu 3 l), vodu, která se uvolní slijeme
3. Horní část nádoby či nádob zajistíme dřevěnými sponami a zelí necháme v pokojové teplotě kvasit
4. Jakmile se přestane na povrchu zelí tvořit pěna, nádoby přemístíme do chladna.

Doporučení:

Naložené zelí se často dochucuje křenem, koprem nebo česnekem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy