REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Okurky sladkokyselé bez sterilace

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept na nakládané okurky, které nemusíte sterilovat a dají se konzumovat již za 2 dny po naložení.


Ingredience:
okurky nakládačky
Na sklenici o objemu 5 l:
2 lvody
0,5 locta
150 gcukru
60 gsoli
Koření a další přísady:
100 gkřenu
2 lžícehořčičného semínka
1 lžičkacelého pepře
8 kskuliček nového koření
4 ksbobkové listy
1 ksfeferonky
1 ksmrkve
1 kscibule
snítky kopru

Postup:

1. Na dno lahve dáme koření a plátky cibule, mrkve, křenu a nakonec i jednu feferonku
2. Okurky rovnáme do lahve, prokládáme koprem
3. Narovnané okurky zajistíme dřevěnou vzpěrou (jdou použít i dvě špejle křížem), zalijeme vařícím nálevem a převážeme celofánem nebo mikrotenovým sáčkem
4. Okurky můžeme konzumovat po 2 dnech, po větším proniknutí nálevu do okurek.

Příprava nálevu:
Vodu s octem a cukrem přivedeme k varu, nasypeme sůl, promícháme a nálev sundáme ze zdroje tepla, aplikujeme ještě horký.

Poznámka:

Foto i recept: D.M.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy