REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

čalamády, jiné protlaky

Cuketová čalamáda

Domácí čalamáda z cuket, zelených rajčat, červených paprik a dalších ingrediencí, sterilovaná.

Cuketová čalamáda II.

Nevíte, co připravit k večeři, nebo čím oživit grilované maso? Vyrostla vám na zahradě cuketa, nebo jste jich dostali od sousedů hned několik? Ideální chvíle připravit si dokonalou cuketovou čalamádu. A že vám cuketa nevoní? Takhle jste ji ještě nejedli! Vynikající je ke grilovanému masu, k domácímu burgeru i na topinky.

Cuketová čalamáda III.

Čalamády jsou skvělé pod maso, jako příloha ke grilovaným pokrmům, ale dají se využít i jinak. Vyzkoušejte tento nový recept od Labety na cuketovou čalamádu, kterou si jistě oblíbíte.

Čalamáda bez zavařování

Nejlepší čalamáda, kterou děláme už 30 let! Čalamáda, takto naložená, vydrží rok, pokud ji dříve nezkonzumujeme.

Čalamáda s houbami

Další variace na čalamádu z červeného zelí, mrkve, celeru, červené papriky …. a hub.

Čalamáda s houbami a kečupem

Podušená zelenina smíchaná s uvařenými houbami a kečupem, sterilovaná. Skvělá nejen jako příloha, ale hodí se také na topinky, pod maso apod.

Čalamáda sestřenky Dany

Z podhůří Orlických hor chutná čalamáda.

Čalamáda z cuket

Na nudličky nakrájená zelenina, promíchaná, sterilovaná.

Čalamáda z cuket s kečupem

Do měkka povařená pikantní směs z kostiček cukety, papriky, cibule, nastrouhané mrkve, sladkého a ostrého kečupu, worcesterské a sójové omáčky.

Čalamáda z cukety a další zeleniny

Zeleninová čalamáda z cuket, paprik, mrkve, cibule a dalších ingrediencí, sterilovaná.

Čalamáda z červené řepy a zelí

Pikantní čalamáda ze zelí, cibule a červené řepy.

Čalamáda ze zelí a paprik

Tato zeleninová čalamáda se nesteriluje, přesto vydrží až rok! A je skvělá například jako příloha k pečeným, smaženým, či grilovaným masům a pod.

Dia čalamáda ze zelených rajčat

Recept od naší čtenářky paní Maruš.

Domácí Erös Pista

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na pikantní paprikovou pastu připravenou z pálivých červených feferonek a soli. Jed o omáčku používanou hojně především v maďarské kuchyni, odkud také tento recept pochází.

Domácí lutenica

Lutenica je bulharská, velmi pikantní a ostrá pasta k masitým pokrmům, do gulášů apod. Připravuje se se z paprik a rajčat. Můžeme si ji vyrobit i doma z vlastních vypěstovaných produktů.

Feferonková pasta

Feferonkovou pastu, připravenou podle tohoto receptu, podáváme jako ostrou, pikantní přílohu k masům, ovaru, uzeninám. Je i skvělá k ochucení gulášů, či různých omáček.

Kedlubnová čalamáda

Sterilovaná čalamáda z nastrouhaných kedluben promíchaných s cibulí, mrkví a paprikami, naložená ve sladkokyselém nálevu.

Míchaná zelenina

Čalamáda z paprik, okurek, cibule a zelených rajčat.

Naložený míchaný salát

Salát ze zelených rajčat, cibule, paprik a okurek

Okurkovo-papriková čalamáda

Čalamáda, vyrobená podle tohoto receptu od Labety, se skvěle hodí jako příloha k pečenému nebo grilovanému masu, ale hodí se také jako obloha k různým dalším pokrmům.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy