REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dia čalamáda ze zelených rajčat

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Recept od naší čtenářky paní Maruš.


Ingredience:
1 dílzelených rajčat
1 dílcibule
1 dílpapriky (různé i stejné)
Na nálev:
1,75 lvody
23 kskoleček umělého sladidla (1 kolečko =1 kostka cukru)
1 kssáčku Deka
0,5 locta

Postup:

1. Vezmeme 1 díl omytých zelených rajčat nakrájených na kolečka, 1 díl oloupané a na půl kolečka nakrájené cibule,
1 díl paprik zbavených stopek a semínek, nakrájených na proužky
2. Všechno důkladně promícháme, naplníme do sklenic asi 1 a 1/
2 cm pod okraj, trochu zmáčkneme, abychom vymačkali vzduch, zalijeme nálevem a sklenici uzavřeme
3. Sterilujeme 15 minut na 80 °C.

Příprava nálevu:
Nálev si uděláme tak, že do hrnce dáme 1 a 3/
4 litru vody, 0,5 litru octa, když začne vařit přidáme jeden sáček přípravku DEKO a 23 koleček umělého sladidla necháme 5 minut vařit a můžeme nálev použít.

Doporučení:

Tuto čalamádu neochutnáváme dřív než 3-4 týdny po zavaření, protože zelená rajčata obsahují nestravitelnou látku která se ztrácí až za nějaký čas po naložení.

Poznámka:

P.S. od paní Maruš – Každý zahrádkář ví, že na konci sezony mu na rajčatových rostlinách zůstanou nezralá rajčata. Existuje mnoho receptů co s nimi udělat aby dozrála. Můj recept je, větší odebrat a nechat dozrát a z těch malých udělat čalamádu. Tím nic nezbude, nic se nezkazí a v zimě si pochutnáme.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy