REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Čalamáda ze zelí a paprik

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Tato zeleninová čalamáda se nesteriluje, přesto vydrží až rok! A je skvělá například jako příloha k pečeným, smaženým, či grilovaným masům a pod.


Ingredience:
2,5 kgzelí
1 kgpaprik (červené, zelené ...)
1/2 kscibule
nálev:
0,5 kgcukru
4 dcloleje
4 dclocta
1 ksbalíčku přípravku Deko

Postup:

1. Oprané zelí nakrájíme na slabší proužky
2. Umyté papriky zbavíme jádřinců a také nakrájíme na tenčí proužky
3. Cibuli nakrájíme na kolečka
4. Vše promícháme ve větší míse a necháme odležet
5. Připravíme si nálev tak, že v hrnci smícháme ingredience na nálev a chvíli vše povaříme, až se nám cukr rozpustí
6. Vychladlý nálev scedíme a nalijeme ho na pokrájenou zeleninovou směs
7. Důkladně vše opět promícháme, zatížíme a necháme stát v chladné místnosti cca 24 hodin
8. Druhý den je čalamáda hotová a může se konzumovat, nebo čalamádu můžeme napěchovat do zavařovacích sklenic a uzavřenou skladovat v chladnu a temnu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy