REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domáci Erös Pista

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na pikantní paprikovou pastu připravenou z pálivých červených feferonek a soli. Jed o omáčku používanou hojně především v maďarské kuchyni, odkud také tento recept pochází.


Ingredience:
1 kgdlouhé červené pálivé papriky (feferonka ...)
200 gsoli
vhodné skleničky s víčky na zavařování

Postup:
  1. Nejprve papriky zbavíme stopek a jadčinců, odvážíme potřebné množaství, tedy v tmto případě 1 kg čisté suroviny
  2. Papriky pomocí ručního mixéru (ovšem můžeme použít i klasický mixér) nasekáme na hrubší hmotu
  3. Paprikouvou hmotu zasypeme solí, promícháme, dáme do lednice na 24 hodin, občas hmotu promícháme, aby se sůl dostala všude
  4. Připravenou pastu dáme do důkladně horkou vodou vymitých, okapaných skleniček, důkladně uzavřeme víčky a sterilujeme 15 minut při 90 °C
Doporučení:

Édes Anna se dělá stejně, jen místo dlouhých pálivých paprik se umelou červené sladké masité papriky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy