REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

polotovary, jíšky


Bílkový sníh

Sníh z bílků vyšlehaný ručně, bez elektrických pomůcek, jen metličkou.

Buflery – cukrářské piškoty

Polotovar, který se používá jako spodek pod Indiánky či Špičky. Buflery také bývají součástí zmražené zmrzliny a Pražských koulí.

Cuketová omáčka do zásoby (Uncle Bens)

Zelenina povařená spolu s cibulí a dalšími ingrediencemi, omáčka zavařená, vhodná pod maso, na těstoviny a pod.

Domáci Erös Pista

Vyzkoušejte tento jednoduchý recept na pikantní paprikovou pastu připravenou z pálivých červených feferonek a soli. Jed o omáčku používanou hojně především v maďarské kuchyni, odkud také tento recept pochází.

Hnědá máslová jíška

Hnědou máslovou jíšku využijeme při přípravě tmavých polévek a omáček. Vhodná je například k zahuštění gulášové, frankfurtské … polévky.

Jíška

Známe čtyř druhy jíšky – bledou, světlou, tmavou a hnědou. Hnědou a světlou připravujeme z tuku (oleje) a mouky, bledou a tmavou jíšku pak připravujeme z cibule a másla.

Kaštanové pyré

Pyré z jedlých kaštanů vhodné na dochucení omáček apod.

Kukuřičný sirup vyrobený doma

Sirup vhodný k dochucování cukrovinek, dezertů …

Ladyfinger (biscuit)

Ladyfinger není nic jiného než naše dlouhé cukrářské piškoty. Německy se jim říká Löffelbiskuit, v Rakousku Biskotte, v Polsku Kocie języczki, ve Francii Oudoirs B, v Itálii Savoiardi …

Lemon curd

Lemon curd, v překladu citronový tvaroh, je tradiční anglický krém, který má mnoho využití. Můžete si ho namazat na toust nebo s ním dochutit palačinky či lívance. Lze ho vmíchat do jogurtu nebo přidat trochu do těsta na bábovku. Používá se i jako náplň do dortů nebo pečiva z listového těsta, perfektně chutná například s tvarohovými dezerty.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy