REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lemon curd II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto není recept přímo na nepečený dezert, ale polotovar, který je součástí mnoha dezertů. Je to tradiční anglický krém, který se používá například jako náplň koláčů, ozdoba a doplnění pohárů s ovocem, zmrzlinou, dá se jíst i jen tak, namazaný na toustu … V překladu lemon curd znamená citronový tvaroh.


Ingredience:
225 gkrupicového cukru
125 gmásla
4 ksvejce
kůra ze 2 chemicky neošetřených citronů
šťáva ze 4 citronů

Postup:

1. Ve vodní lázni rozpustíme cukr s citronovou šťávou, vmícháme strouhanou citronovou kůru, přidáme máslo a necháme pozvolna rozpustit
2. V misce lehce prošlehaná vejce za stálého míchání vlijeme do směsi v horké vodní lázni
3. Metlou poctivě a trpělivě prošleháváme do zhoustnutí, pokud by vadily kousky citronové kůry, je možné hmotu přepasírovat.

Doporučení:

Vodní lázeň – Dva hrnce vložíme do sebe, do většího vlijeme vodu a postavíme je na zdroj tepla, v menším necháme rozpustit použité suroviny.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy