REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Lemon curd

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Lemon curd, v překladu citronový tvaroh, je tradiční anglický krém, který má mnoho využití. Můžete si ho namazat na toust nebo s ním dochutit palačinky či lívance. Lze ho vmíchat do jogurtu nebo přidat trochu do těsta na bábovku. Používá se i jako náplň do dortů nebo pečiva z listového těsta, perfektně chutná například s tvarohovými dezerty.


Ingredience:
Rozpis na 250 ml:
70 gtřtinového cukru
50 gmásla
70 mlcitrónové šťávy
4 ksžloutky
kůra ze 2 ks citrónů

Postup:

1. Citróny dobře vydrhneme kartáčkem pod tekoucí studenou vodou, pak je osušíme a kůru nastrouháme co nejvíce na jemno, použijeme pouze žlutou část kůry, bílá část by nám zhořkla
2. Smícháme všechny ingredience v nádobě ponořené ve vodní lázni, za občasného míchání zahříváme tak dlouho, dokud nám směs nezhoustne do konzistence husté kaše
3. Takto čerstvý citronový tvaroh můžete ihned použít, nebo uzavřený uskladníme v lednici, kde vydrží až 2 týdny.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy