Ladyfinger není nic jiného než naše dlouhé cukrářské piškoty. Německy se jim říká Löffelbiskuit, v Rakousku Biskotte, v Polsku Kocie języczki, ve Francii Oudoirs B, v Itálii Savoiardi …
Ingredience:
10 ks | vyjec |
1 lžička | vanilkové trasti |
311 g | cukru |
255 g | hladké mouky |
Postup:
1. Nejprve z vajíček oddělíme žloutek od bílků
2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, potom vyšleháme tuhý sníh z bílků, který smícháme se žloutky
3. Do hmoty nakonec opatrně zapracujeme mouku
4. Nejlépe pomocí cukrářského sáčku tvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem podlouhlé ladyfinger
5. Pocukrujeme je moučkovým cukrem a dáme péct
6. V dobře vyhřáté, mírně pootevřené troubě pečeme dozlatova.