REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ladyfinger (biscuit)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ladyfinger není nic jiného než naše dlouhé cukrářské piškoty. Německy se jim říká Löffelbiskuit, v Rakousku Biskotte, v Polsku Kocie języczki, ve Francii Oudoirs B, v Itálii Savoiardi …


Ingredience:
10 ksvyjec
1 lžičkavanilkové trasti
311 gcukru
255 ghladké mouky

Postup:

1. Nejprve z vajíček oddělíme žloutek od bílků
2. Žloutky utřeme s cukrem do pěny, potom vyšleháme tuhý sníh z bílků, který smícháme se žloutky
3. Do hmoty nakonec opatrně zapracujeme mouku
4. Nejlépe pomocí cukrářského sáčku tvoříme na plechu vyloženém pečícím papírem podlouhlé ladyfinger
5. Pocukrujeme je moučkovým cukrem a dáme péct
6. V dobře vyhřáté, mírně pootevřené troubě pečeme dozlatova.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy