Polotovary, jíšky, ostatní nezařazené recepty
polotovary, jíšky 22

ostatní 18

reklama
reklama
Krémová polévka z pečeného lilku s balkánským sýrem - Hustá krémová polévka z pečených lilků, brambor, mléka a dalších surovin servírovaná důkladně rozmixovaná pokapaná olivovým olejem, ozdobená tymiánem či rozmarýnem a doplněná o kostičky nakrájeného sýru.
Pivní krkovička v medovo-hořčicové marinádě, tarhoňa - V marinádě z medu, oleje, hořčice a chilli papričky marinované plátky krkovice, upečené v troubě doměkka okořeněné drceným barevným pepřem a snítky rozmarýnu, podlité černým pivem a vodou, servírované s tarhoňou.
Kuře na zelíčku - Kuřecí stehna pečená s kysaným zelím, obložená na menší kousky nakrájenou slaninou a na kolečka nakrájenou cibulí, pečená přelévaná černým pivem.
Dožínky byli vždy slavností na ukončení žní, tedy sklizně obilí na polích. V dávné minulosti měly velký náboženský charakter, v mnoha zemích a to jak v Evropě, tak i na jiných kontinentech, ovšem v Česku byly v minulém století komunisty využívány také k politickým účelům. Dožínky vznikly již dávno v pohanských dobách, kdy naši předkové darovaly první a poslední snop bohům úrody. Také se rituálně zabíjel beránek, ale později byl tento zvyk úřady zakázán.
Cuketová pomazánka se sýrem - Nejlepší cuketová pomazánka co znám. Je rychle připravená, mírně pikantní, jde mazat na pečivo, chléb i topinky.
Cuketové řezy se zakysanou smetanou - Krásně vláčné řezy potřené višňovým džemem, v druhé vrstvě zakysanou smetanou ochucenou vanilkovým cukrem. Povrch řezů je pak nakonec ozdobený nastrouhanými čokoládovými tyčinkami.
Cuketové matjesy - První vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy.
Více receptů, nejen těch na využití cuket, najdete v naší databázi internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy