Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů
Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.
Japonská polévka miso z kuřecího masa - A máme tu recept na jednu z variant oblíbené japonské polévky miso. Vaří se s vložku ryb, korýšů, nebo třeba právě s kuřecím masem. Jde o tradiční asijskou polévku, která se vaří v Japonsku po staletí. V posledních letech zdomácněla i u nás v Evropě. Existuje mnoho jejich obměn.
Cukety plněné masem a žampiony - Recepty, ve kterých zeleninu naplníme dalšími dobrotami, můžeme připravovat snad na všechny způsoby a nikdy se neokoukají. Sáhněte proto po paprikách, rajčatech, cuketě, lilku nebo třeba žampionech a jednoduše je kombinujte s masem, sýrem i těstovinou. Uvidíte, že vykouzlíte báječné kombinace chutí, které potěší nejen mlsné jazýčky, ale také zaujmou krásnými barvami a nepopsatelnou, čerstvou vůní.
Svěží kuřecí burger s jogurtovou omáčkou - Burgery se dají připravit takřka na tisíc způsobů, proto zkuste přijít s něčím jedinečným, což všechny přítomné mile překvapí. Každý jistě v horkých letních dnech uvítá svěží a lehce stravitelné jídlo, můžete tak nachystat oblíbený burger například podle tohoto receptu.
Další tipy na oběd či večeři najdete zde: Menu inspirace, když nevíte, co zrovna uvařit...
Vinobraní, to jsou tradiční podzimní slavnosti vína. Zážitky si z těchto oslav odnášejí děti i dospělí. Dětská zábava v podobě různých atrakcí a stánků se sladkostmi, pro dospělé je lákadlem dobré víno a burčák. Pro většinu vinařů vinobraní zahajuje tu nejkrásnější část práce ve vinohradu – sběr hroznů, lisování, burčák – a práce skončí v listopadu, kdy většina vín projde prvními degustacemi a ochutnávkami.
Paprikový salát sterilovaný - Salát, podle tohoto receptu, můžeme vyrobit jak ze zelných, tak barevných paprik. Jde o skvělou přílohu k různě upraveným masům, především pak ke grilovaným nebo pečeným, také k různě upraveným uzeninám.
Papriková polévka - Jde o polévku připravenou z kostiček barevných paprik, konzervy loupaných a nakrájených rajčat, černých oliv, nakládaných bílých fazolí a dalších ingrediencí.
Lečo do 15 minut - Lečo bez paprik? Nemyslitelné! Lečo z rajčat, papriky, párků nebo klobásy, klasika, která neomrzí. Když máte v lednici kousek uzeniny, vajíčka a zeleninu, vykouzlíte chutnou večeři do 15 minut.
Více receptů, nejen ty na zpracování paprik, najdete v naší internetové kuchařce ReceptyOnLine.cz zde: Recepty jídel, recepty na nápoje...
Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy
Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článkůVe vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.
To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.