REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní nezařazené recepty

Česnekový potěr na langoše nebo pizzy

Klasický potěr na čerstvě usmažené langoše, nebo na pizzy. U pizzy potíráme jen vysoké okraje pizzy, těsně před tím, než těsto obložíme ostatními surovinami a dáme pizzu péci. Okraje pizzy budou pak chutnější!

Domácí Granola

Granola je ideálním doplňkem do jogurtů a s lžičkou džemu z ovoce dodá vaší snídani to pravé potěšení.

Domácí Granola II.

Výhodou granoly je, že do ní můžete přidat oblíbené ingredience vašich dětí. Základem jsou ovesné vločky. Hotová granola skvěle chutná s jogurtem či tvarohem…

Domácí pečená Granola

Hotová granola skvěle chutná například s jogurtem či tvarohem. Hodí se také na ozdobení různých sladkých dezertních krémů.

Domácí sladkokyselá chilli omáčka (sweet and sour sauce)

Sladká chilli omáčka vhodná například k dochucování při vaření různých pokrmů, ale skvělá je i jako příloha například ke grilovaným masům.

Křídlatka japonská – základní zpracování pro další kuchyňskou úpravu

V Asii se mladé výhonky této křídlatky konzumují a nazývají se horská zelenina sansai. Chuť mladých výhonků je jemně nakyslá, chuťově nejblíže naší rebarboře. Podle tohoto návodu upravené výhonky můžeme použít upravené na sladko jako rebarboru, třeba rebarborový koláč, nebo například do salátů, osolené, přelité majonézou, se sojovou omáčkou atd.

Náplň do bramborových knedlíků nebo rolád

Povařené maso, pomleté, smíchané s dalšími ingrediencemi, vhodné jako náplň do bramborových knedlíků nebo rolád.

Panýrunk

Panýrunk se hlavně v minulém století používal v restauracích a hospodách jako náhražka klasického trojobalu. Šetřilo to čas, obalování pokrmů před smažením bylo rychlejší a efektivnější.

Pikao – zahuštěné slazené mléko s kakaem

Domácí je domácí a to platí i pro recept na zahuštěné slazené mléko s kakaem, které můžeme dále použít dle příslušných receptur.

Trojobal

Smažený řízek, smažený sýr, smažené houby …. trojobal je vlastně postup při obalení různých surovin, které se pak smaží (ojediněle i pečou v troubě) v dobře rozpáleném oleji.

Výroba domácího droždí z brambor

Nesehnali jste droždí v obchodě? Nevadí! Připravte si ho doma například z brambor, vody, cukru a piva. Přebytečné droždí pak můžete zamrazit.

Výroba domácího droždí z jablka, vody a hladké mouky

Tip, jak si doma vyrobit droždí, tak důležitou surovinu na všechny možné kynuté dobroty. Domácí droždí si podle tohoto receptu můžeme jednoduše vyrobit z jednoho jablíčka, vody a hladké mouky.

Založení kvásku (pečení chleba)

Nevíte, jak založit mateřský kvásek? Nevadí! Podle tohoto návodu ho jistě zvládne každý.

Želatinová glazura

Glazura vhodná na sladká i slaná těsta. Touto želatinovou glazurou docílíte většího lesku upečeného těsta.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy