Hotová granola skvěle chutná například s jogurtem či tvarohem. Hodí se také na ozdobení různých sladkých dezertních krémů.
Ingredience:
Rozpis na 10 porcí: | |
250 g | vloček |
100 g | vlašských nebo mandlových ořechů |
100 g | lískových nebo pekanových ořechů |
50 g | kokosový olej |
5 g | kvalitního kakaa |
1 dcl | javorového sirupu |
špetka soli |
Postup:
- Všechny ingredience důkladně promícháme a pečeme v troubě na 160 °C po dobu cca 30 minut
- Každých 5 minut promícháme, aby byla granola rovnoměrně upečená
- Po uplynulé době snížíme teplotu na 130 °C a pečeme dalších 15 minut (včetně míchání), granola musí být křupavá.
Granola se může velmi rychle spálit – je třeba ji často kontrolovat a míchat tak, aby se upekla, ale nespálila.
Poznámka:Recept z Café Elektric, restaurace, která se nachází v Kolowratském paláci na Ovocném trhu nabízí jídla inspirovaná mezinárodní kuchyní. V bohatém menu najdete masové, vegetariánské a veganské pokrmy. Mezi oblíbená jídla se řadí matcha lívance, Buddha bowl, low carb avocado toast či burger s batátovými hranolky. Specialitou jídelního lístku jsou každodenní brunche a týdenní speciály z sezónních surovin. To vše je podtrženo příjemnou historickou atmosférou 20. let, inspirovanou filmem Café Elektric, jehož autorem je významný filmový producent, zakladatel rakouského filmového průmyslu a automobilový závodník, Alexander Kolowrat- zvaný „Saša”, prastrýc Francescy Kolowrat, která stojí za konceptem Café Elektric.
Více o Café Elektric zde: www.cafe-elektric.net