Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní


Česnekový konfit

Konfitovaný česnek se připravuje pouze ze tří ingrediencí. Ze stroužků česneku, extra virgin olivového oleje a bylinek. A k čemu slouží česnekový konfit? Jde o skvělý základ pro různé pomazánky, ale výborně se také hodí i do těstovin, omáček… lze s ním dochutit bramboráky, pečené kuře a podobně.

Česnekový potěr na langoše nebo pizzy

Klasický potěr na čerstvě usmažené langoše, nebo na pizzy. U pizzy potíráme jen vysoké okraje pizzy, těsně před tím, než těsto obložíme ostatními surovinami a dáme pizzu péci. Okraje pizzy budou pak chutnější!

Čokoládová granola

Čokoládová granola je ideální přísada do jogurtů. Pomocí ní si můžete ráno připravit chutnou, zdravou snídani. Skvělá je i jako součást různých dezertů. V uzavřené dóze granola vydrží až několik týdnů.

Domácí Granola

Granola je ideálním doplňkem do jogurtů a s lžičkou džemu z ovoce dodá vaší snídani to pravé potěšení.

Domácí Granola II.

Výhodou granoly je, že do ní můžete přidat oblíbené ingredience vašich dětí. Základem jsou ovesné vločky. Hotová granola skvěle chutná s jogurtem či tvarohem…

Domácí granola s vlašskými ořechy a brusinkami

V dobře utěsněné nádobě vydrží křupavá granola asi 1 měsíc. Vychutnejte si ji ideálně v kombinaci s jogurtem či tvarohem a oblíbeným ovocem.

Domácí pečená Granola

Hotová granola skvěle chutná například s jogurtem či tvarohem. Hodí se také na ozdobení různých sladkých dezertních krémů.

Domácí sladkokyselá chilli omáčka (sweet and sour sauce)

Sladká chilli omáčka vhodná například k dochucování při vaření různých pokrmů, ale skvělá je i jako příloha například ke grilovaným masům.

Granola se sušeným ovocem

Granola neboli zapečené, křupavé a oslazené müsli, se stává čím dál oblíbenější pochutinou ke snídani, kterou si může každý z nás jednoduše připravit doma. V kombinaci s bio bílým jogurtem a javorovým sirupem si ji určitě zamilujete i vy.

Křídlatka japonská – základní zpracování pro další kuchyňskou úpravu

V Asii se mladé výhonky této křídlatky konzumují a nazývají se horská zelenina sansai. Chuť mladých výhonků je jemně nakyslá, chuťově nejblíže naší rebarboře. Podle tohoto návodu upravené výhonky můžeme použít upravené na sladko jako rebarboru, třeba rebarborový koláč, nebo například do salátů, osolené, přelité majonézou, se sojovou omáčkou atd.

Náplň do bramborových knedlíků nebo rolád

Povařené maso, pomleté, smíchané s dalšími ingrediencemi, vhodné jako náplň do bramborových knedlíků nebo rolád.

Panýrunk

Panýrunk se hlavně v minulém století používal v restauracích a hospodách jako náhražka klasického trojobalu. Šetřilo to čas, obalování pokrmů před smažením bylo rychlejší a efektivnější.

Pečený česnek II.

Dužina v alobalu upečeného česneku se skvěle hodí na dochucení mnoha pokrmů. Lze použít na dochucení různých příloh, do dipů a omáček, také do marinád, nebo můžeme pečený česnek vetřít do masa a pak maso upéci či ugrilovat.

Pikao – zahuštěné slazené mléko s kakaem

Domácí je domácí a to platí i pro recept na zahuštěné slazené mléko s kakaem, které můžeme dále použít dle příslušných receptur.

Pomerančový cukr

Tento navoněný cukr se hodí jak do koláčů, dortů, či při pečení cukroví, lze však použít na oslazení čaje či kávy, nebo ho lze využít například při uzení ryb či vepřového nebo drůbežího masa.

Trojobal

Smažený řízek, smažený sýr, smažené houby …. trojobal je vlastně postup při obalení různých surovin, které se pak smaží (ojediněle i pečou v troubě) v dobře rozpáleném oleji.

Výroba domácího droždí z brambor

Nesehnali jste droždí v obchodě? Nevadí! Připravte si ho doma například z brambor, vody, cukru a piva. Přebytečné droždí pak můžete zamrazit.

Výroba domácího droždí z jablka, vody a hladké mouky

Tip, jak si doma vyrobit droždí, tak důležitou surovinu na všechny možné kynuté dobroty. Domácí droždí si podle tohoto receptu můžeme jednoduše vyrobit z jednoho jablíčka, vody a hladké mouky.

Základní příprava quinoy

Pokud quinou dobře uvaříme, měla by být jemně křupavá, nadýchaná a nelepit. Je chuťově neutrální, proto se hodí především k jídlu, které má výraznější chuť.

Založení kvásku (pečení chleba)

Nevíte, jak založit mateřský kvásek? Nevadí! Podle tohoto návodu ho jistě zvládne každý.

Přejít na stranu:

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků
Ads Blocker Image Powered by Code Help Pro

Detekován AdBlock!

Ve vašem prohlížeči máte aktivní rozšíření na blokování reklam. Veškerý obsah na webu je pro naše čtenáře zdarma a provoz webu je možný pouze díky ziskům z reklam. K procházení webu je proto nutné AdBlock deaktivovat.

To provedete tak, že v pravém horním rohu vašeho prohlížeče kliknete na ikonu AdBlocku Ikona AdBlocku a z nabídky vyberete možnost Once nebo Always kliknutím na příslušné tlačítko. Pokud se následně stránka neobnoví automaticky, můžete ji obnovit kliknutím na následující odkaz. Děkujeme za pochopení.