REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

ostatní


Česnekový potěr na langoše nebo pizzy

Klasický potěr na čerstvě usmažené langoše, nebo na pizzy. U pizzy potíráme jen vysoké okraje pizzy, těsně před tím, než těsto obložíme ostatními surovinami a dáme pizzu péci. Okraje pizzy budou pak chutnější!

Domácí Granola

Granola je ideálním doplňkem do jogurtů a s lžičkou džemu z ovoce dodá vaší snídani to pravé potěšení.

Domácí sladkokyselá chilli omáčka (sweet and sour sauce)

Sladká chilli omáčka vhodná například k dochucování při vaření různých pokrmů, ale skvělá je i jako příloha například ke grilovaným masům.

Náplň do bramborových knedlíků nebo rolád

Povařené maso, pomleté, smíchané s dalšími ingrediencemi, vhodné jako náplň do bramborových knedlíků nebo rolád.

Panýrunk

Panýrunk se hlavně v minulém století používal v restauracích a hospodách jako náhražka klasického trojobalu.

Pikao – zahuštěné slazené mléko s kakaem

Domácí je domácí a to platí i pro recept na zahuštěné slazené mléko s kakaem, které můžeme dále použít dle příslušných receptur.

Trojobal

Smažený řízek, smažený sýr, smažené houby …. trojobal je vlastně postup při obalení různých surovin, které se pak smaží (ojediněle i pečou v troubě) v dobře rozpáleném oleji.

Želatinová glazura

Glazura vhodná na sladká i slaná těsta. Touto želatinovou glazurou docílíte většího lesku upečeného těsta.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy