REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Trojobal

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Smažený řízek, smažený sýr, smažené houby …. trojobal je vlastně postup při obalení různých surovin, které se pak smaží (ojediněle i pečou v troubě) v dobře rozpáleném oleji.


Ingredience:
1 hrnekjemně namleté strouhanky
1 hrnekhladké mouky
2-3 ksvejce
špetka soli

Postup:
  1. Mouku nasypeme do většího hlubokého talíře nebo jiné vhodné nádoby, do dalšího talíře nasypeme hladkou mouku
  2. Vejce vyklepneme do třetí vhodné nádoby, mírně osolíme a pak rozšleháme metličkou nebo vidličkou
  3. Plátky masa, sýry, houby a podobně postupně máčíme v mouce, pak ve vejcích a nakonec ve strouhance, nejčastěji dále upravujeme smažením v dobře rozpáleném oleji, ale polotovary obalené v trojobalu se mohou také péci v troubě.
Doporučení:

Mouku lze dochutit například mletou paprikou, pepřem, chilli kořením …. Vejce můžeme částečně nahradit vodou nebo mlékem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy