REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí Granola

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Granola je ideálním doplňkem do jogurtů a s lžičkou džemu z ovoce dodá vaší snídani to pravé potěšení.


Ingredience:
300 gšpaldové vločky (mohou být i klasické ovesné)
100 gkešu ořechů
50 glískových ořechy nebo pekanových ořechů
50 gslunečnicových semínek
50 gsušeného ovoce - mix
50 gplátkových mandlí
40 gkokosových plátků
4 lžícelesního medu
1 lžícekakaa (granola bude tmavší)

Postup:

1. Veškeré sušené ingredience si vysypeme do mísy, které důkladně promícháme s lesním medem.
2. Vložíme na plech s pečícím papírem, pečeme v předehřáté troubě při teplotě 160°C – 30 minut. V polovině pečení granolu promícháme.
3. Upečenou granolu necháme zchladnout. Uchováváme v uzavřeném prostoru.

Poznámka:

Autor receptu: Zdeněk Křížek, který v současné době působí jako Executive Culinary Chef pro OREA HOTELS & RESORTS.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy