Dužina v alobalu upečeného česneku se skvěle hodí na dochucení mnoha pokrmů. Lze použít na dochucení různých příloh, do dipů a omáček, také do marinád, nebo můžeme pečený česnek vetřít do masa a pak maso upéci či ugrilovat.
Ingredience:
4 ks | celé palice česneku |
6-8 lžic | olivového oleje |
mletý pepř | |
alobal | |
sůl |
Postup:
- Česnek zbavíme vrchních “papírových” slupek, snažíme se zachovat palice česneku v celku.
- Každou paličku česneku položíme na kus alobalu, zastříkneme 2 lžícemi olivového oleje, osolíme, opepříme, zabalíme, dáme na plech a ve vyhřáté troubě na 190 °C pečeme 50 minut.
- Česnek po upečení změkne natolik, že stroužky ze slupek snadno vymáčkneme prsty.
- Nakonec dužinu v misce rozmačkáme vidličkou a použijeme dle příslušných receptur.