REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Panýrunk

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Panýrunk se hlavně v minulém století používal v restauracích a hospodách jako náhražka klasického trojobalu.


Ingredience:
1 sklenicehladké mouky
1 ksvejce
špetka soli
voda nebo mléko dle potřeby

Postup:
  1. Do hlubšího talíře nasypeme mouku, vyklepneme vejce
  2. Nalijeme trochu vody, vyšleháme řidší těstíčko podobné hustoty, jako na palačinky
  3. V panýrunku obalujeme plátky masa, sýra a podobně, smažíme v rozpáleném oleji dozlatova.
Doporučení:

Krusta je chutnější, pokud místo vody použijeme mléko. Vhodné ja také panýrunk mírně osolit.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy