REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Domácí sladkokyselá chilli omáčka (sweet and sour sauce)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sladká chilli omáčka vhodná například k dochucování při vaření různých pokrmů, ale skvělá je i jako příloha například ke grilovaným masům.


Ingredience:
1 hrnek (250 ml)vody
1/2 hrnkuhnědého cukru
1/2 hrnkuvinného octa
2 lžícesušených drcených chilli papriček
1/2 lžičkysoli
2 ksstroužky česneku
kukuřičný škrob (rýžový)

Postup:
  1. Do rendlíku nalijeme vodu, cukr, vinný ocet a vše svaříme
  2. Přidáme papričky, nasekaný česnek a dochutíme solí
  3. V misce rozmícháme škrob s vodou (použil jsem polévkovou lžíci, ale každý škrob se chová jinak) a přidáme ho do vroucí omáčky, krátce provaříme, omáčka by měla mít konzistenci řídkého pudinku
  4. Horké nalijeme do lahviček a po vystydnutí uchováváme v chladu.
Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy