Sladká chilli omáčka vhodná například k dochucování při vaření různých pokrmů, ale skvělá je i jako příloha například ke grilovaným masům.
Ingredience:
1 hrnek (250 ml) | vody |
1/2 hrnku | hnědého cukru |
1/2 hrnku | vinného octa |
2 lžíce | sušených drcených chilli papriček |
1/2 lžičky | soli |
2 ks | stroužky česneku |
kukuřičný škrob (rýžový) |
Postup:
- Do rendlíku nalijeme vodu, cukr, vinný ocet a vše svaříme
- Přidáme papričky, nasekaný česnek a dochutíme solí
- V misce rozmícháme škrob s vodou (použil jsem polévkovou lžíci, ale každý škrob se chová jinak) a přidáme ho do vroucí omáčky, krátce provaříme, omáčka by měla mít konzistenci řídkého pudinku
- Horké nalijeme do lahviček a po vystydnutí uchováváme v chladu.
Recept ze stránek Vaření s Tomem, autor fotografie i textu: Tomáš Mika