REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlový krokant – polotovar

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Karamel s mandlemi, slouží jako náplň čokoládových bonbonů nebo jako sypání dezertů a sladkých moučníků.


Ingredience:
100 gmandlí
100 gkrupicového cukru

Postup:

1. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na jemno
2. Na plech rozložíme pečící papír
3. Mandle s cukrem dáme na teflonovou pánev, zahříváme za stálého míchání, dokud se cukr nerozpustí a směs bude zlatavá
3. Karamelizované mandle ihned rozetřeme na pečící papír a necháme vychladnout
4. Studený krokant rozlámeme nebo jemně nadrtíme a můžeme použít dle příslušných receptur.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy