REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Na zimu zavařený květák

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V zavařovací sklenici naskládané růžičky květáku, sterilované pouze zalité čistou vodou. Vhodný polotovar pro další zpracování.


Ingredience:
2-4 kskvětáku
voda dle potřeby
zavařovací sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Květáky důkladně opereme, rozdělíme na jednotlivé růžičky, které pak spaříme horkou vodou, necháme vychladnout
2. Vychladnuté růžičky květáku skládáme růžicemi vzhůru do zavařovacích sklenic, zalijeme je čistou studenou vodou, nesolíme!
3. Dobře uzavřené sklenice sterilujeme 20 minut při 100 °C.

Doporučení:

V zimním období je vhodný do polévek i jako obalený. Upravujeme ho také jako salát a solíme až při použití. Skladujeme v suché studené místnosti.

Poznámka:

Příklad použití: Květák na paprice, Květákový nákyp ze zavařeného květáku.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy