V zavařovací sklenici naskládané růžičky květáku, sterilované pouze zalité čistou vodou. Vhodný polotovar pro další zpracování.
Ingredience:
2-4 ks | květáku |
voda dle potřeby | |
zavařovací sklenice s uzávěrem |
Postup:
1. Květáky důkladně opereme, rozdělíme na jednotlivé růžičky, které pak spaříme horkou vodou, necháme vychladnout
2. Vychladnuté růžičky květáku skládáme růžicemi vzhůru do zavařovacích sklenic, zalijeme je čistou studenou vodou, nesolíme!
3. Dobře uzavřené sklenice sterilujeme 20 minut při 100 °C.
V zimním období je vhodný do polévek i jako obalený. Upravujeme ho také jako salát a solíme až při použití. Skladujeme v suché studené místnosti.
Poznámka:Příklad použití: Květák na paprice, Květákový nákyp ze zavařeného květáku.