V zavařovací sklenici naskládané růžičky květáku, sterilované pouze zalité čistou vodou. Vhodný polotovar pro další zpracování.
Ingredience:
2-4 ks | květáku |
voda dle potřeby | |
zavařovací sklenice s uzávěrem |
Postup:
- Květáky důkladně opereme, rozdělíme na jednotlivé růžičky, které pak spaříme horkou vodou, necháme vychladnout.
- Vychladnuté růžičky květáku skládáme růžicemi vzhůru do zavařovacích sklenic, zalijeme je čistou studenou vodou, nesolíme!
- Dobře uzavřené sklenice sterilujeme 20 minut při 100 °C.
V zimním období je vhodný do polévek i jako obalený. Upravujeme ho také jako salát a solíme až při použití. Skladujeme v suché studené místnosti.
Poznámka:Příklad použití: Květák na paprice, Květákový nákyp ze zavařeného květáku…