REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kaštanové pyré

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pyré z jedlých kaštanů vhodné na dochucení omáček apod.


Ingredience:
1 kg a vícejedlých kaštanů
voda dle potřeby

Postup:

1. Ostrým nožem na každém kaštanu vytvoříme dva zářezy ve tvaru kříže, vyskládáme je v jedné vrstvě na plech, podlijeme vodou (250 ml) a pečeme v troubě vyhřáté na 230 °C tak 10 minut
2. Po vyjmutí z trouby chvíli počkáme, ještě teplé kaštany vyloupeme z vnějšího obalu tak, aby zůstala jen světlá část, tedy dužina kaštanů
3. Vyloupané kaštany, spolu s trochou vody, rozmixujeme nejlépe tyčovým mixérem spolu s trochou vody, vody použijte jen tolik, kolik je nutné, aby bylo možné kaštany rozmixovat.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy