Takto naložené ořechy jsou zdravá pochoutka vhodná jen tak, na mlsání, nebo je lze přidávat do ovocných salátů či sladkých mléčných kaší …
Ingredience:
1 sklenice a více | vlašských ořechů, oloupaných, nejlépe půlky |
několik lžic | tekutého medu |
sklenice s uzávěrem |
Postup:
1. Med mírně zahřejeme, nejlépe ponořený ve sklenici do vodní lázni
2. Oloupané, přepůlené vlašské ořechy nasypeme do sklenice a zalijeme medem tak, aby byly zcela ponořeny
3. Necháme při pokojové teplotě stát nejméně 24 hodin.
Běžně se k ořechům přidávají další ingredience, například čerstvé fíky, další ovoce … pro zvýraznění chuti možno ořechy lehce opražit za stálého míchání na pánvi bez tuku.
Poznámka:Místo vlašských ořechů můžeme použít jakékoliv jiné ořechy nebo mandle.