REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechy v medu

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Takto naložené ořechy jsou zdravá pochoutka vhodná jen tak, na mlsání, nebo je lze přidávat do ovocných salátů či sladkých mléčných kaší …


Ingredience:
1 sklenice a vícevlašských ořechů, oloupaných, nejlépe půlky
několik lžictekutého medu
sklenice s uzávěrem

Postup:

1. Med mírně zahřejeme, nejlépe ponořený ve sklenici do vodní lázni
2. Oloupané, přepůlené vlašské ořechy nasypeme do sklenice a zalijeme medem tak, aby byly zcela ponořeny
3. Necháme při pokojové teplotě stát nejméně 24 hodin.

Doporučení:

Běžně se k ořechům přidávají další ingredience, například čerstvé fíky, další ovoce … pro zvýraznění chuti možno ořechy lehce opražit za stálého míchání na pánvi bez tuku.

Poznámka:

Místo vlašských ořechů můžeme použít jakékoliv jiné ořechy nebo mandle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy