REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Buflery – cukrářské piškoty

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Polotovar, který se používá jako spodek pod Indiánky či Špičky. Buflery také bývají součástí zmražené zmrzliny a Pražských koulí.


Ingredience:
120 gprosáté hladké mouky
70 gmoučkového cukru
6 ksžloutků
6 ksbílků

Postup:

1. Nejprve ušleháme 6 ks žloutků s 35 g cukru a vmícháme do nich 30 g hladké mouky
2. Zvlášť ušleháme 6 ks bílků na tuhý sníh, do kterého zašleháme dalších 35 g cukru, pak smícháme se žloutkovou hmotou
3. Lehce vmícháme dalších 90 g hladké mouky
4. Hladkou trubičkou nastříkáme na tukem pomazaný a moukou vysypaný plech bochánky, či jiné tvary, podle toho, k čemu budeme buflery potřebovat a pečeme v dobře vyhřáté, mírně pootevřené troubě.

Doporučení:

S těstem musíte pracovat rychle, protože těsto brzy řídne!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy