REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Bílkový sníh

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sníh z bílků vyšlehaný ručně, bez elektrických pomůcek, jen metličkou.


Ingredience:
2-4 ksvajec
metlička na šlehání
čistá, nejlépe vyvařená nádobka na šlehání
(trochu citronové šťávy)

Postup:

1. Opatrně oddělíme bílky od žloutků, v žádném případě se do bílků nesmí dostat část žloutku
2. Sníh z bílků bude pěkně tuhý, pokud bílky předem hodně vychladíme, ovšem některé zdroje uvádějí, že ideální teplota na šlehání je 20 °C, radím nejlépe vyzkoušet
3. Tempo šlehání je rozhodující – začínáme zvolna a poté neustále zrychlujeme, až nám bílek pěkně ztuhne, ovšem ruka v tu dobu bude už dost bolet.

Doporučení:

Sníh z bílků snadno ušleháme, přidáme-li do něho trochu citrónové šťávy. Dvojnásobné množství sněhu lze ušlehat, když na každý bílek přidáme jednu lžíci studené vody. Normálně šleháme a získáme tím dvakrát tolik sněhu, pěkně tuhého, jako ze samých bílků. Samozřejmě můžeme použít ruční mixér nebo kuchyňského robota.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy