REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslová mouka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Máslová mouka slouží k zahuštění omáček či hutných polévek. Nahrazuje klasickou jíšku a díky máslu pokrm zjemňuje.


Ingredience:
2 vrchovaté lžičkymásla
1 vrchovatá lžícehladké mouky

Postup:

1. Z jemně povoleného másla malou lžičkou odkrojíme dvě kostky, vložíme je do misky
2. K máslu přidáme vrchovatou lžíci hladké mouky
3. Prsty promačkáme mouku s máslem, až obě ingredience spojíme
4. Polovinu dávky hodíme do omáčky či hutné polévky, zamícháme a necháme provařit, zbylou část, dle hustoty pokrmu také použijeme, nebo uchováme v lednici v celofánu na další použití.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy